Alternativ topfigur på bryllupskagen

Denne artikel er sponsoreret

Jeg har aldrig været tilhænger af de traditionelle brudepar (plastikdukker…), der er topfigur på bryllupskagen. Synes de er grimme – ødelægger ofte en smuk kage. Så jeg tænker; hvordan kan man finde på alternativer til brud og brudgom dukkerne.

Synes nedenstående lille guirlande er fin. Billedet er amerikansk, men på dansk kunne man eks. skrive brudeparrets navn, initialer eller simpelthen bryllup eller bryllupskage.


En fin lille guirlande – det kunne også se smukt ud med små hjerter


Bogstaverne her er efter min mening lige i overkanten i størrelsen… men meget fin idé med brudeparrets initialer

Et andet alternativ til bryllupskagens topfigur kan være blomster. Den ægte vare eller blomster af marcipan.


Ægte blomster som kagepynt

Tænker også, at hjerter – evt. på pinde/ståltråd – kunne være flot på toppen af kagen.

Hvad skal pynte/har pyntet jeres bryllupskage?

2017-06-10T08:46:53+00:00

3 Comments

 1. Elizabeth 27. marts 2011 at 09:52

  Vi havde friske blomster på vores… vi fik floristen, som lavede brudebuketten til også at levere nogle flere af de samme blomster, som vi så kunne sætte fast på kagen med tandstikker.

  Til min mands 30 års fødselsdag lavede jeg en guirlande, der minder om det øverste billede. 2 grillspyd med en snor imellem, og så havde jeg sat små trekantede flag med bagstaverne i hans navn.

  Jeg fik rigtig meget ros for guirlandepynten, kagen blev fotograferet fra alle vinkler… Men det er nu også en festlig måde at pynte kagen på.

 2. BryllupsBusiness 27. marts 2011 at 21:03

  Guirlander og vimpler er altid festlige! 🙂

  Gad vide, om topfiguren med brudeparret vil uddø med tiden? Njaaa… næppe. Der skal heldigvis også være noget for enhver smag! 🙂

 3. Jan Tulstrup 6. januar 2013 at 03:26

  Det er nogle flotte billeder. Især den med blomsterne der løber ned af kagen. Jeg har i andre sammenhænge skrevet lidt om mit eget bryllup i sommers, her på siden. Men vil da lige fortælle om vores kage… Der kan ske mange ting med en kage som man ikke selv er herre over: den kan blive spist af to hunde i hustanden! Eller to teenage børn kan tage stort forskud på kagen, uden at regne med at deres kommende gifte forældre opdager det! Eller også KAN KAGEN TABES PÅ GRÆSPLÆNEN, til vores udendørs bryllup.. Suk. (Det er altid let at give andre skylden, men jeg var IKKE skyld i det). Vi formåede dog at redde det på følgende måde:
  1. Skrive indkøbsseddel.
  2. Overtale ungerne til at gå i SuperBrugsen (vel at mærke iført et kaptajn kostume og Alice i eventryland kostume)
  3. Klaske tre store lagkager sammen og stable dem i yndefuldt etager.
  4. Piske fire liter flødeskum i en stor wok.
  5. Tørre flødepletter af tøjet, efter at have pisket skum i en wok (prøv ikke selv det derhjemme, det er en pletvis køn fornøjelse)
  6. Pynte kagen….

  Og under punkt 6, pyntede vi faktisk kagen med en porcelæns figur fra den klassiske tradition. En 16 cm høj figur med gom i sort og brud i hvidt. For os var det rent kitch.
  Det skulle senere vise sig at blive en fatal ære at stå øverst på kagen, når man er lavet af porcelæn. For da min kone og jeg skulle skære kagen for i alles blikfang og med en regn fra gæsternes blitz, snubler parret på kagens top og laver frit fald ned på bordet, hvor porcelænshovedet på gommen flækker og falder af. ALLE griner og netop på det tidspunkt er der vist aldrig nogen figur, lavet af porcelæn, der er blevet fotograferet så meget. Vi griner af diverse jokes gæsterne kommer med som: Nu kan man se hvem der bestemmer i ægteskabet osv.. Min kone og jeg kigger på hinanden og jeg siger til hende: JEG ELSKER DIG

  Perfekt kage for os!

Comments are closed.