Bag traditionerne: noget gammelt, noget nyt…

Denne artikel er sponsoreret

Something old,
Something new,
Something borrowed,
Something blue
– and a sixpence in your shoe

Dette er et lykkerim, som stammer fra den victorianske periode (1837-1901) og mange brude prøver at have både noget gammelt, noget nyt, noget lånt og noget blåt med i deres brude udstyr samt en mønt i – eller under – brudeskoen.

Noget gammelt skal repræsentere forbindelsen mellem brudens egen (nye) familie og fortiden, specielt moderen eller bedstemoderen. Noget gammelt symboliserer kontinuitet. For at symbolisere denne forbindelse mellem nutid og fortid, kan bruden vælge at bære et antikt familiesmykke. Alternativt kan hun også vælge noget fra moderens eller bedstemoderens brudekjole. Andre vælger f.eks. et lommetørklæde, et sjal eller nogle blonder.

Noget nyt repræsenterer held og succes og at bruden håber på at gå en lys fremtid i møde som gift. Brudekjolen er ofte valgt som det nye, men det kan være alt der bliver købt nyt; blomster, ringe eller sko. Ved at bære noget nyt signalerer hun, at hun sammen med sin mand skaber en forening der vil vare evigt.

Noget lånt repræsenterer for burden at venner og familie vil være der for hende; både på bryllupsdagen og i fremtiden. At låne er specielt vigtigt, hvis det kommer fra en lykkeligt gift kvinde, og derved låner hun bruden noget af sit eget ægteskabs lykke. Alt kan lånes, det skal selvfølgelig bare afleveres tilbage bagefter. En anden måde at inkorporerer en lånt ting er, at låne en venindes smykke. Hvis bruden har en nær veninde som har båret det samme smykke lige så længe som hun har kendt hende, kan hun vælge at låne det smykke på sin bryllupsdag som en påmindelse om deres venskab. Måske bar veninden endda det smykke på sin egen bryllupsdag.

Noget blåt var engang et symbol for troskab, renhed og loyalitet. Den blå genstand er ofte strømpebåndet. En anden måde at bære noget blåt, er f.eks. at inkludere blå blomster i brudebuketten.

En mønt i skoen symboliserer både materiel og åndelig rigdom. Nogle brude vælger at lime mønten fast under skoen.

Brude har længe æret denne tradition, og selv om genstandene er ment som et symbol på held for bruden, er de også en sjov tradition, der giver bruden mulighed for at udtrykke kærlighed for nogle få særlige personer i sit liv på den store dag.

Din dag
Havde du alle traditionerne her “med dig” på din bryllupsdag? Fortæl hvordan! Skriv i kommentarfeltet neden for tak!

2017-06-10T08:46:59+00:00