Den bedste proptrækker kan også være billig

Denne artikel er sponsoreret

Den bedste proptrækker er ikke nødvendigvis også den dyreste! Når det kommer til køkkenredskaber og udstyr til flaskeåbning især, er der markant forskel på priserne. Man skal dog bare huske på, at man ofte får, hvad man betaler for.

Derfor kan den dyre køkkenkniv blive billigere i længden end den billige kniv, som er fremstillet af stål i så dårlig kvalitet, at du skal ud og have en ny kniv kort tid efter, du købte den første. Derfor kan den dyre proptrækker på sigt også være et bedre valg end den billige proptrækker fra discount supermarkedet.

I denne artikel ser vi nærmere på koblingen mellem pris og kvalitet, når det drejer sig om hjemmets mest uundværlige køkkenredskab, nemlig proptrækkeren! Men lad os lige først kaste et blik på nogle af de mange forskellige typer af proptrækkere, som der kan findes hos isenkræmmeren eller på webshops på internettet

Vinåbnere kommer i mange designs og prisklasser

Vinåbnere kommer i en fire-fem overordnede designs. De mest gængse og mest populære designs på markedet er dog den såkaldte tjenerproptrækker og vingeproptrækker.

Tjenerproptrækkeren, som kombinerer borespiral med folieskærer og øloplukker, er gået hen og blevet den langt mest populære type flaskeåbner på markedet. Denne vinoplukker er forholdsvis kompakt, så den ikke fylder meget i køkkenskuffen eller i picnickurven. Oftest er den også designmæssigt sofistikeret og æstetisk tiltalende.

Tjenerproptrækkeren er et godt bud på hvilket design, der skaber den bedste proptrækker. Af populære og berømte producenter af denne type vinoplukker kan nævnes Zwilling og Le Creuset samt de berømte proptrækkere fra La Guiole området i Frankrig.

En anden type flaskeåbner, som også er god til optrækning af flaskepropper, er den velkendte ballerinaoptrækker eller vingeproptrækker. Når man borer ned i vinproppen, hæver dens ‘vinger’ eller arme sig karakteristisk som en balletdanser – deraf navnet. Denne type vinoplukker har typisk et hoved, som er udformet som en øloplukker, så man også kan fjerne kapsler med den. På gode modeller af denne type optrækker er spiralens sider tilslebne, således at proppen bogstaveligt skærer sig ned i proppen, hvilket gør optrækning til en leg.

Hvilken flaskeåbner er så den bedste proptrækker?

Proptrækkere kommer i mange prisklasser, og man kan således slippe så lidt som en halvtredser for en proptrækker, som købes i et supermarked. I den anden ende af prisskalaen kan du betale flere hundrede kroner for en vinoplukker fra en berømt producent, som har et ry for kvalitet og eksklusivitet.

Når det er sagt, så er den bedste proptrækker for dig afhængig af dine behov og dit budget. Hvis du kun planlægger at bruge din nye proptrækker en gang imellem, så kan en god og dyr proptrækker hurtigt blive endnu dyrere set i forhold til, hvor lidt du bruger den. På den anden side, hvis du køber en billigere vinoplukker i supermarkedet, som er masseproduceret i Kina, og den så går i stykker efter kort tid, eller du bare ikke bryder dig om at bruge den, så skal du ud og have en ny proptrækker. Så skal du punge ud endnu engang og bruge tid på det igen.

Hvis du planlægger at bruge proptrækkeren flittigt, så kan det derfor varmt anbefales at købe en lidt dyrere Zwilling proptrækker fra en specialiseret webshop eller fra isenkræmmeren. Godt nok skal du give lidt flere penge ud den ene gang, men så får du også en flaskeåbner i solid kvalitet fra en af verdens ældste producenter af køkkenredskaber.

Således sparer du i længden penge ved at købe en vinnoplukker i høj kvalitet og til lidt flere penge istedet for at købe den billige proptrækker fra Netto. Derved bliver den bedste proptrækker for dig også meget billigere i længden, og du vil få meget mere glæde af den!

2017-03-07T07:31:02+00:00