Bryllupskagen

Denne artikel er sponsoreret

Bryllupskagen er en vigtig del af de fleste bryllupper, og der er mange traditioner forbundet hermed. Jeg husker tydeligt min egen bryllupskage, som var lavet af min dygtige tante Katrine Tuborgh. Den smagte fuldstændig vidunderligt og betød ekstra meget fordi netop Katrine havde kreeret den. Jeg har også det skønneste billede af min mand og jeg, der giver hinanden kagen. Se bare her:

Skærmbillede 2016-07-28 kl. 20.09.44

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Den klassiske danske bryllupskage var faktisk tidligere en kransekage med et plastikbrudepar på toppen. Det ser man så ikke så ofte mere. Vi er nok særligt blevet inspireret af de store bryllupsfilm, hvor kagen er bygget i flere etager. Der findes nemlig uanede muligheder for at lave en unik kage. Dels naturligvis formen på kagen men bestemt også pynten giver mange muligheder. Jeg synes de er så smukke med blomster eller frugt. Men også marcipanpynt og pynt lavet af fondant er smukt. Jeg har fundet lidt inspiration lige her:

12 4 5 8 10

 

Alle billeder er fra Lagkagehuset – er de ikke ualmindeligt smukke?

Traditionerne

Der er mange traditioner forbundet med bryllupskagen. Eksempelvis skal bruden (med gommens hjælp) skære det første stykke af bryllupskagen, ellers vil hun efter gammel overtro blive barnløs. Derudover er det også vigtigt, at alle gæsterne får et stykke af kagen, ellers siger gammel overtro, at det vil bringe ulykke for både gæsterne og brudeparret.

I helt gammel tro skal der i bryllupskagen indbages en ring, en mønt og et fingerbøl. Den, der får ringen får lykke. Den, der får mønten får rigdom. Den, der får fingerbøllet, forbliver evig gammeljomfru. Jeg har dog endnu ikke været til et bryllup endnu, hvor det stadig praktiseres.

2017-06-10T08:46:43+00:00