Vil du være røgfri inden brylluppet?

Denne artikel er sponsoreret

Når man træder ind i et ægteskab, vil man gerne være den bedste version af sig selv, som man kan være. Mange drømmer om at smide lidt overflødige kilo før den store dag, men det er langt fra det eneste ønske, som folk gerne vil leve op til inden den store dag.

Antallet af rygere i Danmark daler stabilt, og derfor er der også flere og flere, som drømmer om at være røgfri inden den store dag. Det kan være imidlertid være svært at lægge cigaretterne på hylden, så vi har samlet lidt gode råd til, hvordan du kan gøre det nemmere for dig selv. Nogen påstår, at det bare handler om selvdisciplin, men det er langtfra altid nok – mange af de mest selvdisciplinerede mennesker har i tidens løb forgæves kæmpet for at lægge cigaretterne på hylden.

Gradvis nedtrapning

Hvis du vil være røgfri, er gradvis nedtrapning en rigtig god idé, hvis du vil undgå at knække efter nogle dage. Sæt dig et fast mål for, hvordan du vil trappe ned og hvor hurtigt. Dette er meget individuelt fra person til person.

Nogen bruger månedsvis på at trappe ned, mens andre kan gøre det på dage. Hvis datoen er sat for brylluppet, kan du bruge denne som en rettesnor. Du ved, hvornår du skal være røgfri, så det er nemt at regne ud, hvor lang tid du har til at trappe ned.

Distraktioner

Når du skal trappe ned, er det en rigtig god idé at have distraktioner klar, så der er mindre tid til at tænke på at ryge. Du bør desuden også sørge for ikke at have for mange ting, som stresser dig, da dette kan øge lysten til at ryge.

Ideelt set bør du lave planer om at gøre ting som du nyder og som holder dig beskæftiget. Hvis du er glad for bevægelse, kan du planlægge en vandretur, men det er også fint at se dine favoritfilm, hvis du er til hygge i sofaen.

Det vigtigste er bare, at du ikke sidder og keder dig, så du får for meget tid til at blive fristet.

E-cigaretter

For mange er rygning i lige så høj grad en vane som en afhængighed. Som ryger bliver man vant til at gå udenfor og tage en cigaret. Det bliver nærmest et ritual, som man nyder og som gør én rolig. Det kan derfor være en god idé at finde noget som kan erstatte rygningen.

Mange der stopper med at ryge, begynder at småspise i stedet som erstatning. Dette leder ofte til vægtøgning og det kan ende med, at man erstatter én dårlig vane med en anden. Hvis du er et vanemenneske, kan en e-cigaret være en godt alternativ. E-cigaretter behøver ikke indeholde nikotin, så der er en mulighed for at få det afhængighedsskabende stof ud af sit system. Dermed bliver det også nemmere at lægge cigaretterne helt på hylden i sidste ende. Hvis du vil lære mere om e-cigaretter, kan du se mere her.

2017-06-10T08:46:42+00:00