Filmatisering af “Spis, bed, elsk” og ny roman “Gift” om ægteskab

Denne artikel er sponsoreret

Den internationale bestseller “Spis, bed, elsk” er blevet filmatiseret med Julia Roberts i hovedrollen. Filmen har dansk premiere d. 28 oktober 2010 og er en selvbiografi om et år i en kvindes liv (Elizabeth Gilbert), hvor hun blev skilt og rejste rundt i verden for at genfinde glæden, roen – og kærligheden.

I “Gift – en kærlighedshistorie” møder vi igen Elizabeth Gilbert og hendes nye kæreste Felipe, som er født i Brasilien, har australsk statsborgerskab og var bosat på Bali, da de mødte hinanden. De flytter sammen i USA, sværger hinanden evig troskab, men på grund af hver deres dårlige erfaringer med ægteskabet, sværger de også aldrig at ville gifte sig med hinanden. Men en dag bliver Felipe tilbageholdt i lufthavnen, og de får det svære valg: gift jer, ellers bliver Felipe aldrig lukket ind i landet igen.

De følgende ti måneder rejser Elizabeth og Felipe rundt i Sydøstasien, mens de venter på, at bureaukratiet giver dem lov til at rejse ind i USA igen og blive gift. På turen beslutter Elizabeth sig for at undersøge, hvad ægteskabet egentlig er for en størrelse – for måske at få troen på det tilbage. Hun laver historisk og sociologisk research, besøger og interviewer forskellige kulturer og gransker sine egne tvivl og erfaringer for at slutte fred med ægteskabet, før hun siger ´ja´ endnu en gang.

“Gift” er ikke som “Spis, bed, elsk” en letlæselig, chick-lit-agtig roman, men snarere en række essays omhandlende kærlighed og ægteskab i forskellige kulturer – to emner, der ikke nødvendigvis hænger sammen!

Bogen er en fin og tankevækkende dvælen ved hvad ægteskabet er for en størrelse, og kan derfor være interessant for kommende eller tidligere brude. Det er ikke drømmen om marengsbryllupper eller romantiske forestillinger om strandbryllupper bogen er fyldt med, men mere, hvad der får to mennesker til at sige ja til hinanden.

Bogen kan købes hos SAXO.com til 249,95 kr.

2017-06-10T08:46:54+00:00