Så meget mad og vin beregnes til bryllup

Denne artikel er sponsoreret

Er der kun i Danmark, at man efter en fest taler meget om, hvad man fik at spise og drikke? Det vidner om, at det er noget, som vi går meget op i. Mad og drikke skal være i orden! Her får du tips til hvor meget mad og drikke du skal beregne per person.


Bryllupsbord

Den klassiske menu til bryllup og andre festlige begivenheder består af en forret, hovedret og dessert. Det kan man spice op med en appetizer, når gæsterne ankommer, lidt kaffe til senere og noget natmad. Man kan også vælge at snige en mellemret ind mellem forret og hovedret. Oven i det er der naturligvis bryllupskagen, som ikke nødvendigvis er en del af desserten, men omvendt også kan udgøre desserten. Der er altså mange muligheder, når I skal sætte en bryllupsmenu sammen, og I bestemmer! Men lyt til professionelle, så I får komponeret den perfekte menu. Og ikke en smagsforvirret menuplan med alt for mange genrer og smagsretninger!

Se her og få inspiration til oplagte bryllupsomgivelser og cateringfirmaer.


Bryllupskage

Planlægning af mad
Hvordan man sammensætter den perfekte bryllupsmenu ændrer sig med tiden og afhænger desuden i høj grad af, hvad man godt kan lide. Og om man vil det eller ej, så er der også mode inden for mad. Hvad der var populært og blev serveret over alt for 10 år siden – har ændret sig i dag!

Hvor det tidligere hang sammen med mængde, handler det i dag i højere grad om kvalitet.

“I gamle dage var den vigtigste ingrediens i en bryllupsmenu mængden! Det handlede om at få spist bryllupsgæsterne godt af og når gæsterne forlod bryllupsbordet, med fyldte maver, kunne de tænke ”puha.. en god middag – jeg er godt nok mæt!” I dag sammensættes bryllupsmenuen lidt anderledes. Smagsoplevelser, råvarer, variation og lethed er i fokus.” Det skriver bryllupskanalen.dk.

Tips til at sammensætte sin mad til bryllup

  • Vælg årstidens råvarer
  • Vælg ikke for mange retter, brudevalsen skal danses inden midnat
  • Sammensæt en let bryllupsmenu, så gæsterne kan danse når de forlader bryllupsbordet.

Kilde: bryllupskanalen.dk.

Når man skal sammensætte sin bryllupsmenu, handler det altså om lækre smagsoplevelser, og hvilke af årstidens råvarer, der går godt i spænd sammen. På maduniverset.dk kan du fx. se en masse lækre opskrifter til den perfekte bryllupsmiddag.

Planlægning af vin

Så mange glas pr. flaske:
Rød- og rosé vine ca. 6 glas
Hvid- og rhinskvine ca. 8 glas
Dessertvine og sherry ca. 15 glas
Champagne ca. 7 glas
Cognac og likør ca. 15 glas

Hvor meget drikkes der:
Velkomstdrink ca. 1,5 glas pr. person
Forret ca. 2 glas pr. person
Hovedret ca. 3 glas pr. person
Dessert ca. 1,5 glas pr. person
Cognac / likør max. 1 glas pr. person
Sodavand / øl ca. 3 glas pr. person

Kilde: fest-guiden.dk.


Vin til brylluppet

Se her for gode råd om vintemperaturer og sammensætning af vin og mad.

Hvad er dit bedste tip mht. mad og vin samt mængderne heraf? Skriv i kommentarfeltet tak!

2017-06-10T08:46:53+00:00