Sådan foregår et kirkebryllup

Denne artikel er sponsoreret

Når man skal giftes kan man vælge at blive at vielsen skal foregå i kirken eller på rådhuset. Hvis man vælger at blive gift i kirken, så skal der mere forberedelse til, end hvis man bliver gift på rådhuset.

Forberedelse

Et kirkebryllup indeholder en præst, som skal vie jer. Nå i har valgt den kirke i vil giftes i og har lavet et samarbejde med den præst som skal vie jer, så skal i til en samtale hos præsten. Her finder u ud af hvilke samler der skal synges på den store dag. Herefter gennemgår i det praktiske på dagen.

Sådan starter dagen

Det første dagen starter med er kirkeklokkerne der ringer ind. I forhold til ankomsten ved et kirkebryllup, så skal gommen være ankommet i god tid. Han skal nemlig stå klar, når bruden kommer ind i kirken. Gæsterne i deres fineste tøj kommer på nogenlunde samme tid som gommen, da de skal sidde på deres pladser, når bruden går op ad kirkegulvet. Når kirkedørene bliver lukket skal bruden stille sig klar sammen med far og brudepigerne. Når kirkeklokkerne stopper og indgangsmusikken starter åbnes dørene for bruden og hendes far, som går op af kirkegulvet mod gommen.

Selve vielsen

Vielsen er den vigtigste begivenhed. Her holder præsten en personlig tale til jer og i træder hen til alteret, hvor i modtager denne tale. Når præsten er færdig med talen, bliver i tilspurgt om i vil tage hinanden til ægtefælle. Når i (forhåbentlig) har svaret ja til dette stiller præsten det andet spørgsmål, som er om i vil elske og ære hinanden i både medgang og modgang. Når dette også er svaret på er i blevet gift og præsten vil forkynde jer til ægtefolk at være. I knæler herefter ned ved alteret og præsten lægger sine hænder på jeres hoveder og siger fadervor. Herefter bliver der sunget en salme og i går ned af kirkegulvet.

Riskast

En vigtig tradition ved et kirkebryllup er riskast. Når alle gæster er kommet ud af kirken kommer brudeparret som de sidste ud, hvormed riskastningen kan begynde.

Alternativet til et kirkebryllup kan være et bryllup i haven, her kan man være kreativ og lave sin egene pavilloner, som man kan pynte med blomster og lys. Du kan finde materialerne her.

2017-06-10T08:46:44+00:00