Vin til bryllupsmiddagen

Denne artikel er sponsoreret

Et bryllup er en stor begivenhed, hvor det godt kan betale sig at ofre lidt ekstra opmærksomhed på vinen. Hvis I selv skal ud og købe jeres bryllupsvin, så er det vigtigt at huske, at det skal passe til maden så godt som muligt. Brug gerne ekstra tid og penge på at finde frem til den bedste vin eller vine, da jeres gæster med stor sandsynlighed vil komme til at huske det bagefter.

Sammensæt vinen efter maden  

Til de fleste bryllupper vil man servere en forret, en hovedret og en dessert, og man vil derfor skulle vælge en vin til hver af disse retter. Dette ender typisk ud i en hvidvin til forretten, en rødvin til hovedretten og en form for dessertvin til desserten. Når I skal finde frem til disse vine handler det ikke om, at etiketten er flot, men hvad der gemmer sig i flaskerne. Husk ikke at lade jer diktere af modevine fra smarte områder, men vælg den eller de vine som I selv synes er god, og som I synes passer til maden.

brylluo

Giv gæsterne en smagsoplevelse

Når man arrangerer et bryllup vil man ofte gerne give sine gæster en god smagsoplevelse, som de vil kunne huske – både når det gælder mad og drikke. At sammensætte vin til en bryllupsmenu betyder, at vin og maden skal gå hånd i hånd og komplementere hinanden, så der kan skabes synergi. Det nytter for eksempel ikke noget at servere en tung vin til en let forret eller en let vin til en tung hovedret, da det vil være en kedelig oplevelse, hvor mad og vin vil ødelægge hinanden.

Hvilke og hvor mange vine?

bryllup b1

Hvidvin, rosevin, rødvin, dessertvin – der findes en masse forskellige vine, så det kan godt blive en udfordring af vælge. Og især hvor mange slags af de forskellige. Gå efter at have 2–3 forskellige vine på bordet af henholdsvis de forskellige slags vine, I har valgt. Vælg eventuelt en tør og en halvtør, så der er forskellige variationer af tørhed at vælge imellem. Når I så skal til at købe vin ind, så er der en lille tommelfingerregel om hvor meget vin, der skal være til hver gæst, som lyder på følgende:

  • Vin til forretten er 2 glas pr. person
  • Vin til hovedretten er 3 glas pr. person
  • Vin til desserten er 1 glad pr. person

Ud over vine til bryllupsmenuen skal man også huske at købe ind til velkomstdrink, eventuelt vin og spiritus til kaffen, sodavand og øl, og hvad I ellers synes hører til.

Hvis I skulle komme i tvivl eller har brug for råd og vejledning, så er det en god idé at kigge på internettet. Der findes flere rigtig gode online vinforretninger, som står klar til at hjælpe jer over online chat.

2017-06-10T08:46:45+00:00